غذاهایی که افراد دیابتی باید از خوردن آن اجتناب کنند

بارها تاکید شده است که رژیم غذایی دیابتی به معنای تحریم انواع خاصی از غذاها یا گرسنگی یا خوردن غذاهای بی مزه و خسته کننده نیست. اما نباید بیماران مبتلا به دیابت با هر غذایی شکم خود را پر کنند. بهتر است خیلی از غذاها در قفسه های سوپر مارکتها باقی بمانند. هر شخصی – چه دیابتی چه غیر دیابتی- برای انتخاب غذاهای خود باید عاقلانه برخی را حذف و برخی غذاها را محدود کند، زیرا این نوع غذاها حاوی مقادیر زیادی چربی های اشباع و ترانس هستند که برای سلامت قلب مضر می باشند. همچنین غذاهایی که مقدار زیادی شکر به آنها افزوده شده است و فاقد کالری اما موجب اضافه وزن می شوند باید از لیست غذاها حذف شوند. اگر برخی از غذاهای مورد علاقه خود را در لیست پایین مشاهده نمودید ناراحت نشوید زیرا ما انواع مفیدتری از آنها را برای شما شرح می دهیم. بنابراین شما می توانید برای مثال سیب زمینی به صورت پخته شده نه سرخ شده بخورید.

پاتوفیزیولوژی مرض قند

پاتوفیزیولوژی هر سه نوع دیابت به هورمون انسولین مربوط است که توسط سلول‌های بتا در لوزالمعده ترشح می‌شود. در یک فرد سالم انسولین در پاسخ به افزایش سطح گلوکز در جریان خون تولید می‌شود و نقش اصلی آن کنترل غلظت گلوکز در خون است. آنچه که انسولین انجام می‌دهد این است که به سلول‌ها و بافت‌های بدن اجازه می‌دهد تا از گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده کنند. همچنین این هورمون مسئول تبدیل گلوکز به گلیکوژن برای ذخیره سازی در عضلات و سلول‌های کبد است. بدین ترتیب سطح قند در مقدار ثابتی باقی می‌ماند.
در یک فرد دیابتی، یک متابولیسم غیرطبیعی هورمون انسولین وجود دارد. دلیل واقعی برای این نقص با توجه به نوع دیابت متفاوت است. علت هرچه باشد سلول‌ها و بافت‌های بدن از قند موجود در خون استفاده نمی‌کند و در نتیجه قند خون ایجاد می‌شود (رایج ترین نشانه دیابت که ازدیاد قند خون نامیده می‌شود). این وضعیت همچنین باعث تشدید تبدیل گلیکوژن ذخیره شده به گلوکز می‌شود، به‌عنوان‌مثال: افزایش تولید گلوکز کبدی. طی یک دوره زمانی سطح بالای گلوکز در جریان خون می‌تواند باعث عوارض شدید از جمله، اختلالات چشم، بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب کلیه و مشکلات عصبی منجر شود.

پیمایش به بالا